Publishing Lens to our App

metastyle
metastyle Posts: 3
edited October 2022 in General #1

Hi team,

Since the Camera Kit access is allowed, we are trying to test to publish Lens that we made from Lens Studio to our Lens group but after that, I couldn't find our Camerakit demo Lens group on the list. so we can not test if our filter works properly on our own demo application. Please kindly advise how to fix this issue. Thank you.

Best Answer

  • stevenxu
    stevenxu Posts: 542 👻
    #2 Answer ✓

    For context, @Meta Dimon and I resolved this issue in a separate channel and I'm recapping here the root cause and solution in case future visitors are experiencing this.

    Root cause: There was no lens folder under the Organization with Camera Kit access.

    Solution: Create new Lens Folder and add as Lens source.

    Steps:
    1. In Lens Studio, click "Publish Lens"
    2. Click "Create New Lens Folder"
    3. Under Organizations, select the org name with access to Camera Kit
    4. Type your Lens folder name and click "Create Lens Folder"

    From here, follow the steps in my earlier post of this thread in adding lens source > lens folder.

    Hope this helps!

    Steven
    (Camera Kit Team)

Answers

  • stevenxu
    stevenxu Posts: 542 👻

    Hi @metastyle, thanks for your patience. Presuming you already created a Lens Folder, then try this:

    1. Login to your Camera Kit Portal
    2. Click "Lens Sources" Tab
    3. Click "Add Lens Source" > "Lens Folder"
    4. Select your Lens Folder that you created your Lens in.
    5. Click "Add Sources"
    6. Click "Lens Groups" Tab

    You should then be able to see your lens group on the list for you to test in your own demo application. Screenshots below.

    Let me know if that solves it. If you haven't yet created the Lens Folder, then here's the documentationfor it.

  • Hi Steven,

    Thanks for your help, but we still have a problem.
    As your instruction, we couldn't find any Lens Source in the list when we click the 'Add Source' tab..